Dyrlegeassistent
- Fortløpende opptak
- Deltid eller heltid(ett skoleår)
- Yrkesrettede kurs og utdanninger
- Nettstudier
Utdann deg til dyrlegeassistent ved FagSenteret
En dyrlegeassistent/ dyreklinikkassistent skal være med å bistå veterinær og personell i veterinærklinikk. Under utdanningen får man kunnskap om det som skjer i undersøkelsesrommene, kunne håndtere/forstå dyrene, finne frem riktig utstyr, ha anatomi forståelse, forstå blodprøvetaking og liknende.
Studer mens du er i jobb eller tilpass dine muligheter
Vi har tilpasset studiet til at du enkelt skal kunne være i jobb mens du studerer. Dermed er samlinger, webinarer og nettskolen lagt opp til at du skal kunne studere på helg/ettermiddag, samt med tilpasset tidshorisont. Det vil si at studietiden kan forlenges uten ekstra kostnad. Det er ikke noe problem å jobbe samtidig som du studerer ved FagSenteret; tvert imot.
Man kan eventuelt bygge på med klinikkledelse, dyrlegesekretærutdannelsen eller dyreadferd og kommunikasjon, om man ønsker det.
Sentrale arbeidsoppgaver
- Finne frem utstyr og bistå ved behandling/mottak av pasienter
- Dyrlegeassistenten må ha kunnskap om anatomi, vaksiner, kunne bistå under f.eks tannpleie, anestesi, overvåkning, blodprøvetakning osv. Dermed må du være selvstendig og ha blikk for forefallende arbeide
- Punktlighet og forståelse ved laboratoriearbeidet
- God på kundeservice og behandling av dyrene
- Ha oversikt over rutiner og arbeidsoppgaver i klinikken
- Kunne tilrettelegge og hjelpe veterinær/ansatte
- Samarbeide og koordinere arbeide sammen med ansatte i klinikken
- Være nøye med hygiene, smittevern og renhold
Studiestart
Opptaket skjer fortløpende inntil studieplassene er besatt. Du kan starte når du selv ønsker når du er tatt opp som elev. Vi har 6 digitale samlinger i året og i tillegg til forelesninger som er tilgjengelig på nettskolen. Her sendes også innleveringsoppgavene som studenten får tilbakemelding og karakter på. Det gis også veiledning og oppfølging over mail og telefon.
Opptakskrav/Søknad
Du må oppfylle et av de følgende kriteriene eller ha en kombinasjon av disse:
- Generell studiekompetanse
- Arbeidserfaring(ikke nødvendigvis fra klinikk)
- Fullført 2 år VGS(yrkesfag)
Personlige egenskaper
Du bør ha interesse for medisinske spørsmål og like å møte nye mennesker/dyr. Dyrlegeassistenter jobber i tett samarbeid med andre fagpersoner og bør derfor trives med det.
Erfaringer knyttet til dyrlegeassistentutdanningen
Vi har målinger hvor vi ser at elevene som utdanner seg hos oss har fått seg jobb som dyrlegassistent eller i tilsvarende yrker. Fagsenteret har utdannet dyrlegesekretærer og dyrlegeassistenter i 15 år. Vi ser behovet for å spesialisere i større grad. Assistentene vil være ettertraktet i arbeidsmarkedet, da det er mangel på dyrefaglig personell mange steder.
Assistentrollen skal utfylle veterinærer og dyrepleiere, slik at de skal kunne ha ulike oppgaver i et team. Arbeid med å finne frem/renholde klinisk utstyr og bistand til veterinær, før og etter behandling, vil være en del av assistenten sine oppgaver.
I utdanningen er opplæringen i salgsfaget for å kunne ta eksamen som praksiskandidat. Dette følger til praksiskandidat ordningen. Opplæringen er frivillig å ta og gratis for de som ønsker å ta dette og er student hos oss. Om man velger å gjøre dette så må man melde seg opp til eksamen for praksiskadidater innen salgsfaget VG3. Dette gir også muligheter med tanke på andre relaterte jobber eller kontorarbeid. Etter eksamen i salgsfaget kan man gå opp til fagbrevprøven. Det kreves relevant erfaring før man kan ta dette. Man har krav på lønn etter lønnstrinn med fagbrev, som er regulert etter statens satser. Som praksiskandidat er det mulighet for å søke lån og stipend i Lånekassen. Det kan gjøres mens man tar dyrlegeassistentstudiet eller før/etter.
Evaluering fra et utvalg av noen av våre tidligere elever:
Sandra Uthagen:
«Alt er veldig oversiktlig på nettskolen og det er lett å forstå. Jeg ser sammenhengene i fagstoffet lett og følte meg godt forberedt til praksis. Har lært mye i løpet av året og det har vært fint å kombinere med jobb. Jeg er veldig fornøyd.»
Emilie Holter:
«Det har vært veldig godt og praktisk å kombinere studier og jobb. Det har passet meg godt. Liker veldig godt å studere på denne måten. Veldig fornøyd med at det er så bra innhold.»
Caroline V Pedersen:
«Dette studiet har vært kjempe bra for meg. Jeg har klart å studere fordi det er så gode muligheter for å tilpasse mengde og lengde. I tillegg var det skikkelig lærerikt og bra. Veldig fornøyd».
Emma L Tofthagen:
Jeg har lært mye nytt. Det har vært veldig bra. Jeg liker godt nettskolen og måten den er bygget opp på. Det har gjort at jeg har jobbet godt med fagstoffet.
Kostnader
Studiet koster kr 33 600,-
Dette inkluderer undervisning, veiledning, eksamensavgift hos FS og fagstoff (nettbasert). Dette kan deles over månedsavdrag. Man kan da velge rentefri ordning over 16 mnd eller søke lån med månedlige avdrag over 3 år.
Nettstudiene koster 2 100,- pr mnd(x 16).
Et års studie vil si kostnad på 33 600, minus 10500 (forutsatt LO støtte) = 23 000,- total kostnad. Man kan søke lån i Statens lånekasse hvis man tar fagbrevet.
Du blir enig med FagSenteret om hele beløpet betales med en gang eller gjennom flere delbetalinger. Kostnaden kan også deles over betalingsordning som utgjør 1000 kr per mnd over tre år.
Kontakt oss
Hvis du ikke har mottatt svar på søknaden innen tre virkedager eller får feilmelding, så gjerne en mail til elev@fagsenteret.com.
Søk lån og stipend i Lånekassen
Våre nettstudier kvalifiserer for lån og stipend i Lånekassen. Salgsfag gir mulighet til å søke fullt lån og stipend som praksiskandidat.