Dyreklinikkassistent

Utdann deg til dyreklinikkassistent ved FagSenteret

En dyreklinikkassistent(også kalt dyrlegeassistent) skal være med å bistå veterinær og personell i veterinærklinikk. Under utdanningen får man kunnskap om det som skjer i undersøkelsesrommene,  kunne håndtere/forstå dyrene, finne frem riktig utstyr, ha anatomi forståelse, forstå blodprøvetaking og liknende. 

Studer mens du er i jobb eller tilpass dine muligheter

Vi har tilpasset studiet til at du enkelt skal kunne være i jobb mens du studerer. Dermed er samlinger, webinarer og nettskolen lagt opp til at du skal kunne studere på helg/ettermiddag, samt med tilpasset tidshorisont og studentene kan se opptak av forelesningene i etterkant. Det vil si at studietiden kan forlenges uten ekstra kostnad. Det er ikke noe problem å jobbe samtidig som du studerer ved FagSenteret; tvert imot. 

Man kan eventuelt bygge på med klinikkledelse, dyreklikksekretærutdannelsen eller dyreadferd og kommunikasjon, om man ønsker det.

Sentrale arbeidsoppgaver
 • Finne frem utstyr og bistå ved behandling/mottak av pasienter
 • Dyreklinikkassistenten må ha kunnskap om anatomi, vaksiner, kunne bistå under f.eks tannpleie, anestesi, overvåkning, blodprøvetakning osv. Dermed må du være selvstendig og ha blikk for forefallende arbeide
 • Punktlighet og forståelse ved laboratoriearbeidet 
 • God på kundeservice og behandling av dyrene
 • Ha oversikt over rutiner og arbeidsoppgaver i klinikken
 • Kunne tilrettelegge og hjelpe veterinær/ansatte 
 • Samarbeide og koordinere arbeide sammen med ansatte i klinikken
 • Være nøye med hygiene, smittevern og renhold
Studiestart

Opptaket skjer fortløpende inntil studieplassene er besatt. Du kan starte når du selv ønsker når du er tatt opp som elev. Vi har 6 digitale samlinger i året og i tillegg til forelesninger som er tilgjengelig på nettskolen. Her sendes også innleveringsoppgavene som studenten får tilbakemelding og karakter på. Det gis også veiledning og oppfølging over mail og telefon.

Du kan ta salgfaget(praksiskandidat) når du studerer hos oss. Opplæringen er inkludert om du tar et av våre studier. Det er frivillig å delta på dette. Les mer om salgsfag og lånekassen her.

 

Opptakskrav/Søknad

Du må oppfylle et av de følgende kriteriene eller ha en kombinasjon av disse:

 • Generell studiekompetanse
 • Arbeidserfaring(ikke nødvendigvis fra klinikk)
 • Fullført 2 år VGS(yrkesfag)
Personlige egenskaper

Du bør ha interesse for medisinske spørsmål og like å møte nye mennesker/dyr. Dyreklinikkassistenter jobber i tett samarbeid med andre fagpersoner og bør derfor trives med det.

Erfaringer knyttet til dyreklikkassistentutdanningen

Vi har målinger hvor vi ser at elevene som utdanner seg hos oss har fått seg jobb som dyreklinikkassistent eller i tilsvarende yrker. Fagsenteret har utdannet dyreklinikksekretærer og dyreklinikkassistenter i 16 år. Vi ser behovet for å spesialisere i større grad. Assistententer med diplom vil være ettertraktet i arbeidsmarkedet, da det er mangel på dyrefaglig personell mange steder.

Assistentrollen skal utfylle veterinærer og dyrepleiere, slik at de skal kunne ha ulike oppgaver i et team. Arbeid med å finne frem/renholde klinisk utstyr og bistand til veterinær, før og etter behandling, vil være en del av assistenten sine oppgaver. 

 

Evaluering fra et utvalg av noen av våre tidligere elever:

Sandra Uthagen: 

«Alt er veldig oversiktlig på nettskolen og det er lett å forstå. Jeg ser sammenhengene i fagstoffet lett og følte meg godt forberedt til praksis. Har lært mye i løpet av året og det har vært fint å kombinere med jobb. Jeg er veldig fornøyd.»

Emilie Holter:

«Det har vært veldig godt og praktisk å kombinere studier og jobb. Det har passet meg godt. Liker veldig godt å studere på denne måten. Veldig fornøyd med at det er så bra innhold.»

Caroline V Pedersen:

«Dette studiet har vært kjempe bra for meg. Jeg har klart å studere fordi det er så gode muligheter for å tilpasse mengde og lengde. I tillegg var det skikkelig lærerikt og bra. Veldig fornøyd». 

Emma L Tofthagen:

Jeg har lært mye nytt. Det har vært veldig bra. Jeg liker godt nettskolen og måten den er bygget opp på. Det har gjort at jeg har jobbet godt med fagstoffet.A

Kostnader

Studiet koster kr 33 600,-
Dette inkluderer undervisning, veiledning, eksamensavgift hos FS og fagstoff (nettbasert). Dette kan deles over månedsavdrag. Man kan da velge rentefri ordning over 16 mnd eller søke lån med månedlige avdrag over 3 år. 

Nettstudiene koster 2 100,- pr mnd(x 16).
Et års studie vil si kostnad på 33 600, minus 10500 (forutsatt LO støtte) = 23 000,- total kostnad.

Du blir enig med FagSenteret om hele beløpet betales med en gang eller gjennom flere delbetalinger. Kostnaden kan også deles over betalingsordning som utgjør 1000 kr per mnd over tre år.

Søknad til Dyreklinikkassistentstudiet
Det er 14 dager angrerett ved påmelding på studiet. Etter 14 dager er det bindende påmelding. Ved å sende inn søknadsskjemaet godkjenner du disse vilkårene.
Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.

Kontakt oss

Hvis du ikke har mottatt svar på søknaden innen tre virkedager eller får feilmelding, så gjerne en mail til elev@fagsenteret.com.

Søk lån og stipend i Lånekassen

Praksiskandidat salgsfag kvalifiserer for lån og stipend i Lånekassen. Les mer om vilkårene for dette.