Hundefrisør

VELKOMMEN TIL HUNDEFRISØRUTDANNELSEN PÅ HADELAND

Dyreadferd og behandling er viktig fokus hos oss, slik at du kan møte hunden på en slik måte at den vil være trygg og føle velvære hos hundefrisøren. Vi vil jobbe for at du skal få forståelse for ulike klippe teknikker og hvordan standarder det er for flere ulike raser. Både til utstilling og hverdagsklipp. I tillegg til at hunden skal trives så ønsker vi også at du skal lære hvordan du kan få kunden fornøyd og trekke inn flere kunder til bedriften. 

Hos Dyresenteret på Hadeland er ansvarlige for utdanningen Ann Karin(som er hundefrisør) og Tine er (lektor/pedagog).

Organiseringen av studiet

Det er organisert 2 ukesamlinger, slik at det er  en ukessamling per halvår og teori på teams slik at det blir i snitt en kveldssamling per måned. Mellom hver samling er det oppgaver som man får tilbakemelding på. Det er praktiske øvelser som kan gjøres hjemme eller ved Dyresenteret. Oppstart av skoleåret er i august eller januar, og avslutning er i juni eller desember påfølgende år. Det er underveisvurderinger og avsluttende eksamen med avsluttende utdeling av diplom. Det er også mulig å søke studieplass utenom normert opptak. Dette kaller vi praksiskandidat og her følger man opplæring via nettskolen og har friseringsopplæringen direkte hos hundefrisør. Det er dermed større mulighet for individuell tilpassning. 

Teoretisk utdanning er på 400 timer inklusiv frisering av hund. Neste studiestart er 10.02.25
Hele studiet vil bli organisert som nettundervisning med oppgaver til hver uke og veiledning tilknyttet dette. Du vil kunne bruke tidsrammen vi har lagt opp til eller tilpasse det til dine muligheter.  Det ligger webinarer/forelesninger på nettskolen hver uke hvor man har oppgaver tilknyttet til disse. Dette skal gi gode signaler på hva som er eksamens relatert og gi en god forberedelse til eksamen. Vi retter og gir kommentarer på disse. I tillegg vil våre forelesere gi opplegg for samlinger med muligheter for å stille spørsmål, delta i studiegrupper og ha muligheter for å samtale med både forelesere og andre studenter. Om du er syk eller liknende så er det mulig å ta igjen. Samlingene ligger ute i etterkant.

Sentrale arbeidsoppgaver:
  • Hundefrisører må ha kunnskap om ulike dyrearter og anatomi.
    Kjenne til ulike klippeteknikker og behov hos rasene..
  • Ha god forståelse for dyreadferd og opptrening
  • Bistå i bedriftsutviklingen med å se muligheter og være en pådriver til utvikling
  • Markedsføre og fremme bedriften.
  • Kunne ulike behov hos ulike raser når det gjelder utstilling, evt napping eller klipping
  • Være nøye med hygiene og renhold
  • God på kundeservice. Være samarbeidsvillig og utadvendt

Hundefrisør medarbeideren skal kunne være med å bistå i ulike bedrifter som har dyrepleie og ha man må dermed ha kunnskap om hvilke behov dyrene har og kunne håndtere dem. Dermed må du også være selvstendig og ha blikk for
forfallent arbeide. Dette jobber vi med å utvikle under utdanningen

Arbeidsmuligheter

Hundefrisører kan jobbe selvstendig, i klinikk, dyrebutikk, kennel osv. Det er behov for utdannede hundefrisører siden det er mange som jobber i bransjen som ikke kan faget og fordi bransjen og behovet er voksende

Skoleåret

 Hos oss er det max 8 elever pr skoleår. Slik at hver deltaker skal få god individuell oppfølging, veiledning og godt faglig utbytte. Det er både praktisk og teoretisk opplæring, samt at det er satt av mange leksjoner med klipping for å bli en god og trygg hundefrisør. Det er en egen nettskole for studiet hvor teams forelesninger og filmer fra undervisningen legges ut. I tillegg til dette så er det forberedt en rekke forelesninger som ligger på nettskolen. 
Se årsplanen nederst.

 

Praksis

 Vi anbefaler at elevene har praksis ved siden av studiene. Det er også mulig å ha praksis ved dyresenteret i sammen med ansvarlig hundefrisør. Du kan også gjøre praksis hjemme ifra om du har hund eller kjenner noen som har og vil låne bort litt. Vi hjelper også til med å få låne hunder til øvelse.

Forkunnskaper

Det er ikke krav til å ha klippet hunder før, men det er en fordel om du har erfaring med hund Du vil lære hvordan du skal håndtere hunder og hvilke forhåndsregler du skal ta. Slik at du skal få god kunnskap og et godt grunnlag for å møte dem uansett bakgrunn og adferd.

 

 

Lærerressursene

Hundefrisør Ann Karin er lidenskapelig opptatt av pelsstell og at hunder skal trives på stellebordet og under håndtering,. Har i flere år holdt kurs for eiere og hunder i håndteringstrening og pelsstell.
Vi har høyt fokus på hundens glede og trivsel, og man vil gjennom utdanningen tilegne seg ferdigheter og forståelse for hvordan man kan frisere hunden på en profesjonell måte, samtidig som man ivaretar hundens behov for hygge, velvære og trygghet.

I tillegg er pedagogen Tine Skiaker utdanningsansvarlig. Hun har utdannet dyrlegeassistenter/sekretærer i 16 år og har 6 års utdanning som pedagog. Hun er opptatt av at dyrene skal oppleve at det er godt og morsomt å komme til hundefrisøren. Det er også viktig å møte eiere på en god måte og få så høy kundetilfredshet som mulig slik at bedriften utvikler seg på en hensiktsmessig måte. 

Hvor holder vi til?

Dyresenteret på Hadeland ligger i vakre omgivelser på Granavolden, på Hadeland. Tidligere var det pensjonat for mennesker her, men nå er det pensjonat for dyr. På dyresenteret har eier Ann Karin god plass til hundefrisørskole og sin hundefrisørbedrift, dyrehotell for hund, katt og smådyr, hundeskole med kurs og privat trening for hundeeiere; og dyrebutikk innen fôr og utstyr til hund og katt. 

Kostnader

PRISER OG PÅMELDING

Utdanningen koster totalt kr. 58900,-
Når du har meldt deg på må du betale første månedsavgift på 3100. Resten skal betales månedlig når utdanningen starter eller i en sum.

Studieavgiften inkluderer undervisning, veiledning, eksamensavgift, startpakken til klipping og fagstoff (nettbasert). Dette kan deles over månedsavdrag. Man kan da velge rentefri ordning over ca 1 år eller søke lån med månedlige avdrag over 3 år. Totalkostnad er 58900,- uansett hvilken betalingsordning du velger. 

Studiekostnaden kan deles opp til  3100,- pr mnd. 

Du blir enig med FagSenteret om hele beløpet betales med en gang eller gjennom flere delbetalinger. 

Årsplan:2 samlinger som er merket med

rødt er i Ringdalslinna 79, 2750 Gran, mens samlinger i sort er på teams.

 Teams invitasjoner kommer på mail sammen med annen
informasjon noen dager før samlingen.

 

27.01 kl 18-21:

Velkommen, nettskolen og plan for året. Tine
Hvordan er jobben som hundefrisør og kundemottak. Ann Karin

 

03.02 kl 18-21:

Veterinær Lovisa Sehlin forteller om hvordan man skal se det som bør videre til veterinær og hvilke råd man kan gi når man må henvise til veterinær. Også om tenner, parasitter, analkjertler, ører.

 

17.02 kl 18-21:
teams med Ann Karin om klippeteknikker

10.03 kl 18-21

Drift av hundefrisørsalong, oppstart av bedrift og markedsføring

 

Klippeuke

29.03- 03.04

Ukesamling innhold:

Lørdag
Økt 1: Ro og forståelse og på hund
Økt 2: Adferd, språk og signaler
Økt 3: Ann Karin viser hygieneklipp og klipp. Om skjær og
avstandskammer
Økt 4: Oppgave og praktisk øvelse i dyreadferd og holde
hund på bordet.
Søndag
Økt 1: Bad, føn og hygieneklipp
Oppgave: Bad, føn og hygieneklipp, hundeadferd
Mandag
Besøke Paghanini. Rett utstyr til ulike jobber.Planlegge for
klipp tirsdag, onsdag og torsdag.
Tirsdag
Økt 1: Bad, føn og klipp
Økt 2: Klipp
Oppgave: Klippeoppgave
Onsdag:
Økt 1 og 2: Klipp
Torsdag:
Økt 1 og 2: Klipp

 

Teams forelesninger etter samlingen:

12.05 kl 18- 21

Bedriftsutvikling og daglig drift med Tine

02.06  kl 18-21

Veiledning av oppgave med AK

 

25.08 kl 18-21

Ernæring og pelsstell

 

06.09 kl 18-21

Veiledning av oppgave med AK

Samling med fokus på napping
20.09-25.09

Ukesamling innhold:

Lørdag
Økt 1 og 2:
Ann Karin viser napping og forklarer forskjell på pelstyper

Søndag
Praksis napping

Mandag:
Oppsummere case og forberede nye. Dokumentere
arbeide og planlegge

Individuell veiledning

Tirsdag:
Økt 1 og 2: Napping

Onsdag:
Klipp og napping

Torsdag: napping

 

Teams forelesninger etter samlingen:

06.10 kl 18-21:

teams kundeveiledning og salg med Tine

20.10 kl 18-21
teams veiledning av oppgave AK

 

17.11 kl 18-21
teams veiledning av oppgave AK

 

24.11 kl 18-21
teams forberedelse av eksamen

 

06.12 eksamen kl 10-14

Ringdalslinna 79, 2750 Gran

 

Oppsummert: 12 teams samlinger, 2 ukessamlinger, innspilte forelesninger/oppgaver på nettskole og 1 avsluttende eksamen

Velkommen til hundefrisørutdanningen på Hadeland

———————————————————————————————————-

Kontakt oss

Hvis du ikke har mottatt svar på søknaden innen tre virkedager eller får feilmelding, så gjerne en mail til elev@fagsenteret.com.

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.

Søk lån og stipend i Lånekassen

Som praksiskandidat i salgsfaget kan du søke om lån og stipend for fagbrevordningen. Du kan kombinere salgsfag og hundefrisørutdanningen.