Informasjon om lånekassen

Fagbrev og lånekassen

For å søke Lånekassen, så må du benytte deg av Lånekassen sin nettside. Det er Lånekassen som har oversikt over hvor mye du kan få i lån og stipend. Deres satser er basert på godkjenning av din inntekt og tidligere utdanning. Det finnes en lånekasse kalkulator på deres nettside, som jeg anbefaler å benytte hvis du lurer på hvor mye du vil få i lån og stipend. Lån og stipend fra Lånekassen er basert på fagbrevet salgsfag. Om du ønsker å ta dette kan du søke der. Hvis du skal ta fagbrevet, så anbefaler vi å gjøre det innen normert tid. Lånekassen vil gjøre om deler av lånet ditt til stipend, om det holder dette. Som praksiskandidat kan det gå opp til fagbrevet etter 5 år. Da kan du ta den tverrfaglige eksamen og fagprøven som er praktisk. 

Det er ditt fylke som godkjenner din arbeidserfaring. Det er mange yrker som har relevant erfaring til faget. Godkjent arbeidserfaring er for eksempel arbeid innenfor salgsfag kontor, sekretærarbeid og kundeservice. Om man for eksempel jobber i en bank, så er det også mye relevant erfaring der hvor man jobber mye med kundeservice. Det kan være at deler av arbeidet ditt er godkjent for fagbrevet. Slik som hvis du jobber 50% med kundeservice og resten med økonomi, slik som i eksempelet. Så vil 50% av arbeidet ditt kunne godkjennes som relevant erfaring. Har du ikke 5 års erfaring enda så kan du ta fagbrevet når du har nok erfaring. Hvis du søker lån og stipend hos Lånekassen og ikke har nok erfaring eller lignende, så vil du få lånet og stipend som lån. Du må påse at du kan søke som  praksiskandidat og at din erfaring gir grunnlag for søknad. Dette vil vi legge til grunn for godkjenning av søknaden fra vår side. Hvis du søker lån og stipend og ikke får tatt eksamen, så vil alt bli gjort om til lån. 

Det er ikke et krav å ta fagbrev når du tar dyrlege assistent studie. Det er kun et gode som følger med og er gratis.

Kontakt oss

Kontakt oss

Hvis du ikke har mottatt svar på søknaden innen tre virkedager eller får feilmelding, så gjerne en mail til elev@fagsenteret.com.