Informasjon om lånekassen

Fagbrev og lånekassen

For å søke Lånekassen, så må du benytte deg av Lånekassen sin nettside. Det er Lånekassen som har oversikt over hvor mye du kan få i lån og stipend. Deres satser er basert på godkjenning av din inntekt og tidligere utdanning. Det finnes en lånekasse kalkulator på deres nettside, som jeg anbefaler å benytte hvis du lurer på hvor mye du vil få i lån og stipend. 

Studiene: 

Du kan studere hundefrisør, dyrlegeassistent, dyrlegesekretær hos oss og ta fagbrev i salgsfaget samtidig. Det vil si at fagbrevet er inkludert så du betaler ikke noe ekstra for dette. Du må selv vurdere om du ønsker å ta dette før eller etter og det er ikke et krav fra oss å ta fagbrevet, men det er et ekstra gode. Om du tar det så kan du også søke lån/stipend hos lånekassa. 

Salgsfaget eller dyrefaget:

 Det er mulig å søke lån og stipend i lånekassa om du tar et av fagbrevene. 

Krav:

 

5 års arbeidspraksis innen faget. Det vil si at innen dyrefaget så må du ha jobbet med dyr i 5 år. I salgsfaget så må du ha jobbet minimum 5 år innen salg, service eller kontor når du skal ta eksamen. 

Det vil si at om du har f.eks 3 år(fulltid) nå så må du vente med å ta eksamen til du har fem års erfaring. Du må da legge opp til eksamenstiden i lånekassa. Dermed må du legge opp til at du tar eksamen om to år når du søker lånekassa(om du jobber fulltid ved siden av studiene).

Lån og stipend fra Lånekassen er basert på fagbrevet salgsfag eller dyrefag. Om du ønsker å ta dette kan du søke der. Hvis du skal ta fagbrevet, så anbefaler vi å gjøre det innen normert tid. Lånekassen vil gjøre om deler av lånet ditt til stipend, om det holder dette. Som praksiskandidat kan det gå opp til fagbrevet etter 5 år. Da kan du ta den tverrfaglige eksamen og fagprøven som er praktisk. 

Det er ditt fylke som godkjenner din arbeidserfaring. Det er mange yrker som har relevant erfaring til faget. Godkjent arbeidserfaring er for eksempel arbeid innenfor salgsfag kontor, sekretærarbeid og kundeservice. Om man for eksempel jobber i en bank, så er det også mye relevant erfaring der hvor man jobber mye med kundeservice. Det kan være at deler av arbeidet ditt er godkjent for fagbrevet. Slik som hvis du jobber 50% med kundeservice og resten med økonomi, slik som i eksempelet. Så vil 50% av arbeidet ditt kunne godkjennes som relevant erfaring. Har du ikke 5 års erfaring enda så kan du ta fagbrevet når du har nok erfaring. Hvis du søker lån og stipend hos Lånekassen og ikke har nok erfaring eller lignende, så vil du få lånet og stipend som lån. Du må påse at du kan søke som  praksiskandidat og at din erfaring gir grunnlag for søknad. Dette vil vi legge til grunn for godkjenning av søknaden fra vår side. Hvis du søker lån og stipend og ikke får tatt eksamen, så vil alt bli gjort om til lån. 

Det er ikke et krav å ta fagbrev når du tar f.eks dyrlegeassistent studie. Det er kun et gode som følger med og er gratis.

 

 

Kontakt oss

Kontakt oss

Hvis du ikke har mottatt svar på søknaden innen tre virkedager eller får feilmelding, så gjerne en mail til elev@fagsenteret.com.